Siropuri cu glucoză, îndulcitori naturali și înlocuitori ai zahărului

Siropuri cu glucoză, îndulcitori naturali și înlocuitori ai zahărului

Ingredientele derivate din amidon se folosesc în toate ramurile industriei alimentare, posedă proprietăți care contribuie la creșterea volumului de produse obținute, înlocuiesc agenții de gelifiere și de îngroșare, înlocuiesc zahărul, au proprietăți de îndulcitori cu efect de răcire.

Înlocuitorii zahărului se folosesc pentru a înlocui zahărul, în doze comparabile cantitativ cu dozele zahărului din produs. Datorită acestui fapt aceștia îndeplinesc nu doar rolul de ingredient cu efect îndulcitor, dar sunt și o componentă structurantă a produsului alimentar, fapt care extinde considerabil domeniul de folosire a înlocuitorilor zahărului, în comparație cu îndulcitorii intenși.

Spre deosebire de îndulcitorii intenși, înlocuitorii zahărului sunt carbohidrați derivați: după structura chimică aceștia reprezintă polioli sau polialcooli (alcooli de zahăr).

Din punct de vedere al tehnologiei un șir de polioli posedă așa-numitul gust „răcoritor”, datorită căldurii negative de dizolvare. În special această proprietate se manifestă în cazul sorbitolului și xilitolului.

Compania CEDRUS COM propune înlocuitori ai zahărului derivați din amidon, de la compania ROQUETTE, iar de la compania DUPONT înlocuitori ai zahărului din categoria poliolilor, fructoză, polidextroză, fibre alimentare solubile. 

Contactați-ne pentru informații suplimentare.

Produs

Descriere
Avantajele folosirii

Domeniul de aplicare

DEXTROSE MONOHYDRATE

Dextroză

  • Monozaharidă, este cel mai întâlnit carbohidrat.
  • Se folosește ca regulator de gust și pentru a îmbunătăți aspectul comercial al produselor alimentare.
  • Se folosește în industria produselor de patiserie, pentru producerea bomboanelor moi, vafelor, torturilor, în produsele dietetice, înghețată, băuturi alcoolice și nealcoolice, conserve de fructe.
  • În panificație îmbunătățește condițiile de fermentație, contribuie la formarea unei cruste maro-aurii, a unei porozități uniforme și conferă un bun gust.
  • Se folosește în industria cărnii în calitate de conservant și regulator de gust.

Sorbitolul mărcii comerciale NEOSORB face parte din grupul poliolilor

  • Îndulcitor, agent de reținere a umezelii, agent de texturare, emulgator, agent de dispersie și stabilizator de culoare.
  • Sorbitolul are 0,6 din dulceața zaharozei.

Se folosește ca înlocuitor al zahărului în alimentația pacienților diabetici, la producerea conservelor dietetice din fructe și legume, a produselor de patiserie și băuturilor nealcoolice, înghețatei și în alte produse similare, cu un conținut caloric redus sau fără adaos de zahăr. Sorbitolul este adesea folosit ca un stabilizator de consistență, agent de îngroșare, agent de texturare, liant și agent de reținere a umezelii în produsele de panificație și produsele de patiserie.

Maltodextrina și siropul de glucoză ale mărcii comerciale GLUCIDEX

Maltodextrina este un amestec de dextroză, maltoză și polizaharide. Aceasta reprezintă amidonuri digerate enzimatic, care sunt ușor asimilate și nu provoacă complicații gastrice, ca de exemplu în cazul consumului unei cantități egale de glucoză.

În industria alimentară se folosește pentru a îmbunătăți consistența, pentru a păstra și transfera proprietățile aditivilor gustativi și aromatizanților, dar și ca potențiator de gust:

  • în producerea sosurilor, supelor instant
  • în amestecurile pentru produsele din carne, în produsele de panificație și patiserie
  • la producerea băuturilor și aditivilor pentru gust și aromă
  • în industria produselor lactate, producerea înghețatei, în produsele pentru copii și cele dietetice
  • la producerea berii

Fibre alimentare

Dextrină de grâu

NUTRIOSE FB 06

Prebiotic, înlocuiește parțial zahărul și grăsimile, formează gustul, îmbogățește în fibre.

În produsele din carne, lactate, copturi cu un conținut redus de zahăr.

Maltitol

Sweetpearl P 200

 

Înlocuitor al zahărului

Se folosește la producerea de înghețată, masă de brânză, brânzică glazurată, lapte condensat, deserturi, iaurt, biscuiți, diverse copturi cu un conținut de zahăr redus.

Xilitol

XIVIA C

  • Înlocuitor natural al zahărului
  • Capacitatea de îndulcire este egală cu cea a zaharozei. Conține cu 40% mai puține calorii și nu are post-gust.
  • Posedă un efect răcoritor sesizabil, care devine și mai intens în combinație cu gustul de mentă și fructe.
  • Este aprobat de stomatologi în calitate de remediu care previne în mod eficient apariția cariilor și formarea tartrului.
  • Folosirea regulată asigură un efect de durată în protecția dinților.
  • Poate avea acțiune prebiotică, îmbunătățind starea intestinală.
  • Indice glicemic scăzut, asimilare fără participarea insulinei.

Produse de patiserie fără zahăr sau cu un conținut redus de zahăr, preparate farmaceutice și produse pentru igiena bucală.

Fructoza

FRUCTOFIN C

 

Este cea mai dulce dintre toate zaharurile – până la 1,8 ori mai dulce decât zaharoza.

 

  • Poate fi folosită ca înlocuitor al zahărului, într-o doză mai mică, datorită faptului că este foarte dulce.
  • Se poate folosi la crearea produselor cu un indice glicemic scăzut.
  • Este posibilă indicarea pe etichetă „cu conținut redus de zahăr”.
  • Poate fi folosită în diferite produse alimentare, inclusiv băuturi, lactate, produse de patiserie și produse din cereale.

Lactitol

LACTITOL MC

  • Lactilolul este un alcool dizaharid cu o masă moleculară apropiată de cea a zaharozei, de aceea multe dintre proprietățile fizice ale acestei substanțe – solubilitatea, vâscozitatea, creșterea punctului de fierbere și scăderea punctului de înghețare – sunt similare cu cele ale zaharozei. Aceasta înseamnă că Lactitolul poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al zaharozei în majoritatea sferelor de aplicare.
  • Solubilitatea și vâscozitatea sunt apropiate de caracteristicile corespunzătoare ale zaharozei.
  • Este aproape la fel de dulce precum zahărul și nu lasă un post-gust.
  • Un prebiotic care îmbunătățește starea intestinală.
  • Indice glicemic scăzut, asimilare fără participarea insulinei.
  • Înlocuitor al zahărului destul de funcțional, care contribuie la crearea produselor cu un conținut redus de zahăr sau chiar fără zahăr.
  • Se folosește la producerea ciocolatei, înghețatei, produselor de panificație etc.

Polidextroza

LITESSE

  • Carbohidrat solubil în apă, obținut din glucoză.
  • Înlocuitor special al zahărului cu 1 kcal/g
  • Înlocuiește zahărul și grăsimile, îmbunătățind gustul, aroma, textura și senzațiile organoleptice într-o mulțime de sfere de aplicare.
  • Indice glicemic scăzut, asimilare fără participarea insulinei.
  • Potrivit pentru consumatorii care au nevoie de carbohidrați benefici, inclusiv pentru diabetici.
  • Un prebiotic care îmbunătățește starea intestinală.
  • Este pe larg recunoscut ca fibră dietetică.
  • Gustul unic pur asigură o percepere completă a gusturilor și aromelor.

Umpluturi de fructe, produse de patiserie zaharoase, băuturi, ciocolată, copturi, înghețată, băuturi acidolactice, batoane energizante și din cereale.