Pudra de cacao

Pudra de cacao

Pudra de cacao este un produs rezultat din prelucrarea semințelor arborelui de cacao.
Pudrele de cacao pot fi naturale și alcalinizate.
Pudra de cacao naturală este obținută fără un tratament alcalin special al turtei de cacao.
Pudra de cacao supusă unui tratament alcalin special este numită alcalinizată. O astfel de pudră de cacao are, în funcție de gradul de alcalinizare, culori de la maro deschis până la maro închis.

Pudra de cacao naturală este folosită pentru producerea unei game largi de produse și glazuri de ciocolată de înaltă calitate, dar și pentru straturile intermediare ale napolitanelor și umpluturile bomboanelor, pentru untul și margarina de ciocolată, înghețată, produse de patiserie și dulciuri. Pudra de cacao este folosită ca aromă și colorant în produsele de patiserie și dulciuri, în lactate, băuturi, înghețată, unt de ciocolată.

Pudra de cacao alcalinizată este obținută din turta de cacao rezultată din producerea masei de cacao și a untului de cacao. În funcție de gradul de alcalinizare, aceste pudre de cacao se împart în slab, mediu și puternic alcalinizate. La prelucrarea turtei de cacao cu alcalini, pudra de cacao capătă calități gustative mai rafinate, o aromă mai intensă și o altă gamă de nuanțe, aceasta devenind mai închisă și mai saturată. Tot în procesul prelucrării sunt îndepărtați acizii volatili, iar în rezultat scade aciditatea și crește pH-ul până la 6,8-7,2 și mai mult. Alcalinizarea reduce conținutul de substanțe tanante. Pudra de cacao alcalinizată se dizolvă mai repede în apă, în comparație cu pudra de cacao naturală. Aceasta se folosește la producerea glazurilor și produselor din ciocolată, umpluturilor și bomboanelor, înghețatei, deserturilor, produselor de patiserie și dulciurilor.

Compania CEDRUS COM propune pudre de cacao alcalinizate cu grăsime de 10-12% ale mărcii comerciale MACAO, de la renumitul producător de talie mondială Olam Food Ingredients, Spania.    

Pudra de cacao alcalinizată MACAO este mult mai gustoasă decât cea obișnuită. Aceasta are o culoare mai închisă, saturată, uneori chiar roșiatică. După alcalinizare scade aciditatea acesteia, de aceea gustul devine mai intens și mai rafinat. În plus, aceasta se amestecă ușor cu lichidele.

Denumire

Proprietăți

Domeniu de aplicare

Pudră de cacao alcalinizată 10-12% M75

Pudră de cacao de culoare maro de intensitate medie cu nuanță roșiatică,
Conținutul de grăsimi: 10-12%
pH: 7,3 ≤ pH ≤ 7,8

Ciocolată cu lapte
Înghețată
Amestec pentru băuturile instant
Copturi
Produse de patiserie

Pudră de cacao alcalinizată 10-12% S82

Pudră de cacao de culoare maro închisă foarte saturată,
Conținutul de grăsimi: 10-12%
pH: 7,8 ≤ pH ≤ 8,5

Înghețată
Copturi
Produse de patiserie

Pudră de cacao alcalinizată 10-12% S83

Pudră de cacao de culoare extra-maro foarte saturată cu nuanță roșiatică,
Conținutul de grăsimi: 10-12%
pH: 7,8 ≤ pH ≤ 8,5

Înghețată
Copturi
Produse de patiserie