Compania Sensient Food Colors Europe este lider mondial în producerea coloranților alimentari și un partener de încredere al companiei CEDRUS COM în acest segment de pe piața Moldovei. În cadrul întreprinderilor moderne Sensient, amplasate în întreaga lume, compania produce coloranți calitativi și inofensivi pentru produse alimentare și băuturi.
Coloranți alimentari
Compania Sensient propune un spectru larg de rețete de coloranți naturali. Fiind obținuți din fructe selecte, plante, substanțe minerale și alte surse naturale comestibile, coloranții alimentari naturali ai companiei Sensient au la bază substanțe colorante care există în natură.
Ingrediente naturale
Produsele colorante sunt obținute din produse alimentare tradiționale, precum sunt legumele, fructele și condimentele. Acestea sunt procesate cu grijă, pentru a obține ingrediente valoroase din materie primă naturală. Produsul final este standardizat, pentru a menține echilibrul inițial între proprietățile senzoriale specifice sursei naturale. În funcție de aceste proprietăți ingredientele naturale sunt incluse fie în categoria produselor alimentare colorante, fie în categoria ingredientelor cu proprietăți aromatizante și proprietăți colorante secundare.
Sensient deține un spectru larg de rețete speciale de produse care se deosebesc printr-un grad înalt de stabilitate și o colorare eficientă în diverse domenii de aplicare.
Compania CEDRUS COM propune un asortiment bogat de coloranți alimentari Sensient, pentru diferite ramuri ale industriei alimentare.
Denumire |
Colorant |
Domeniu de aplicare |
RĂDĂCINĂ DE TURMERIC – INGREDIENT
Turmericul (Curcuma longa L.) este cultivat pe larg în India și alte țări tropicale. Rădăcina de turmeric este folosită, de obicei, în componența condimentelor curry. |
CURCUMIN Е 100
|
|
MORCOV – INGREDIENT
Morcovul este cultivat în toată lumea (Daucus carota L.). Acesta are o culoare galben-portocalie aprinsă, datorită alfa-carotenului și beta-carotenului din conținutul său, care în procesul schimbului de substanțe se transformă în vitamina A. Extractul de morcov se deosebește prin prezența substanțelor poliacetilene aromatizante, specifice pentru morcov, care conferă un gust ușor dulce de legume. |
CAROTEN NATURAL E 160a
Carotenoidele se numără printre cei mai răspândiți pigmenți în natură. Aceștia conferă produselor alimentare nuanțe de la galben până la portocaliu și roșu. Carotenii naturali reprezintă o sursă valoroasă de vitamina A și antioxidanți, și sunt obținuți atât din plante, cât și din microorganisme.
|
băuturi nealcoolice aromatizate, produse de patiserie, înghețată, deserturi, produse lactate aromatizate, sosuri, condimente, snacks-uri, supe, cașcaval
|
BETA-CAROTEN E 160a
Carotenoidele se numără printre cei mai răspândiți pigmenți în natură. Aceștia conferă produselor alimentare nuanțe de la galben până la portocaliu și roșu. Carotenii naturali reprezintă o sursă valoroasă de vitamina A și antioxidanți. |
ANNATTO E 160b
Planta de annatto (Bixa orellana L.) este un arbore sau arbust tropical, păstăile căruia conțin semințe. Aceste semințe sunt acoperite cu substanțe rășinoase, în componența cărora intră pigmenții bixină și norbixină. Colorantul alimentar annatto face parte din grupul carotenoidelor. |
deserturi, cașcaval, înghețată, produse de patiserie, margarină, snacks-uri
|
ARDEI ROȘU – INGREDIENT
Ardeiul (Capsicum annuum L.) este cultivat în întreaga lume. Carotenoidele din ardei conferă nuanțe portocalii intense, iar uleiurile eterice caracteristice conferă o notă de ardei. Extractul de ardei este folosit pentru a conferi culoare și gust produselor alimentare. |
EXTRACT DE ARDEI ROȘU E 160c
Pigmenții de culoare portocalie aprinsă – capsantina, capsorubina – sunt extrași din ardei uscați. Pe lângă capsantină și capsorubină, ardeiul conține substanțe minerale, vitamina C și capsaicină.
|
sosuri, condimente, snacks-uri, cașcaval
|
Denumire |
Colorant |
Domeniu de aplicare |
CARMIN E 120 C.
Acest pigment portocaliu este obținut din corpul femelelor de coșenilă (Coccus cacti), care cresc pe cactuși în America de Sud și Mexic. |
CARMIN E 120 C.
Carminul – acidul carminic conferă o culoare roșie stabilă. |
produse de cofetărie, produse de patiserie, înghețată, deserturi, produse lactate aromatizate, băuturi, sosuri, condimente, fructe de mare, snacks-uri, supe, cârnați |
MORCOV NEGRU - INGREDIENT
Morcovul negru (Daucus carota L.) este cultivat în țările mediteraneene. |
MORCOV NEGRU
Principalele componente ale morcovului negru sunt antocianii, responsabili de culoarea neagră-purpurie, care fac parte din familia flavonoidelor cu proprietăți antioxidante. |
băuturi nealcoolice aromatizate, produse de cofetărie, preparate din fructe, înghețată de fructe, deserturi, iaurturi, sosuri |
STRUGURI – INGREDIENT
Pulpa strugurilor roșii conțin antociani cu o culoare intensă, în mare parte – malvidină. Printre calitățile cele mai importante ale acestui produs se numără capacitatea de a conferi o culoare roșie-violetă și stabilitatea perfectă.
|
ENOCIANINĂ - E 163
Extractul din pielița strugurilor roșii sau enocianina conține pigment solubil în apă, care este responsabil de culoarea roșie-violetă atrăgătoare a strugurilor. Enocianina este obținută din pielița roșie-violetă a strugurilor. Drept materie primă servesc strugurii cei mai bogați în pigment, precum sunt Ancellotta și Lambrusco. |
băuturi nealcoolice aromatizate, produse de cofetărie, înghețată de fructe, preparate din fructe
|
COMPLEXE DE CUPRU ALE CLOROFILINEI
Clorofilele sunt cei mai răspândiți pigmenți în natură. Acestea sunt responsabile pentru procesul de fotosinteză, care are loc în plantele verzi. Pigmentul de culoare verde intensă este extras din material vegetal comestibil, ca de exemplu, din iarbă, lucernă sau urzică mică. Clorofilina este un derivat solubil în apă al clorofilei. |
COMPLEXE DE CUPRU ALE CLOROFILINEI E 141
Complexele de cupru ale clorofilinei sunt obținute prin prelucrarea produsului hidrolizei alcaline cu ajutorul sărurilor de cupru. Stabilitatea înaltă a complexului de cupru al clorofilinei și intensitatea culorii contribuie la folosirea pe larg a acestuia în calitate de colorant alimentar. La dizolvarea în apă complexul de cupru al clorofilinei conferă o nuanță albastră-verzuie. Pentru obținerea culorii lămâii verzi acesta este deseori amestecat cu colorant galben de curcumin. |
|
Denumire |
Colorant |
Domeniu de aplicare |
ZAHĂR ARS – INGREDIENT
Zahărul ars este obținut în rezultatul încălzirii bine controlate a zaharozei, fără adaosuri. Produsul are proprietăți de colorant și aromatizant. Astfel, acesta nu este aditiv, ci un produs alimentar, care nu necesită să fie indicat pe etichetă drept „colorant”. |
CARAMEL E 150
Caramelul este un colorant popular, fiind folosit pentru colorarea produselor alimentare și băuturilor în maro sau maro închis. Caramelul este un colorant solubil în apă, obținut la caramelizarea carbohidraților. |
produse de cofetărie, produse de patiserie, înghețată, deserturi, iaurturi, produse lactate aromatizate, supe, sosuri, snacks-uri |
DIOXIDUL DE TITAN
|
DIOXIDUL DE TITAN E 171
este folosit nu doar pentru produsele alimentare, ci și pentru preparatele medicamentoase și cosmetice. Conferă produselor o culoare albă stabilă. |
produse de cofetărie, drajeuri, glazură, fondant, imprimarea pe produse alimentare, dressinguri |
CĂRBUNE VEGETAL
Cărbunele vegetal este obținut prin carbonizarea materiei prime vegetale la temperaturi înalte. |
CĂRBUNE VEGETAL E 153
Este un pigment foarte stabil, rezistent la încălzire, la acțiunea luminii și la oxidare. Acesta conferă o nuanță gri culorii negre, fiind un pigment insolubil. |
produse de cofetărie, produse de patiserie, înghețată, deserturi, zahăr și glazură de ciocolată |
Vă putem propune, de asemenea, coloranți sintetici SENSIENT.
Statutul juridic
Prevederile legii cu privire la folosirea coloranților alimentari și în general a aditivilor alimentari sunt expuse în Anexa a II-a la Regulamentul CE 1333/2008 și dispozițiile privind aromatizanții și ingredientele alimentare determinate cu proprietăți aromatizante în Regulamentul CE 1334/2008 al Parlamentului European și Consiliului Europei din 16 decembrie 2008. Marcajul coloranților pentru produsele alimentare este reglementat de Directiva Parlamentului European și Consiliului Europei 2000/13/CE privind apropierea legislației țărilor membre ale UE referitoare la etichetarea și prezentarea produselor alimentare, precum și la publicitatea acestora.
Criteriile de puritate a coloranților folosiți în produsele alimentare sunt reglementate de Directiva Comisiei Europene 2008/128/CE de stabilire a criteriilor de puritate specifice pentru coloranții autorizați pentru utilizarea în produsele alimentare.