Gelatina, obținută din colagen natural, reprezintă o proteină pură, naturală și ușor asimilabilă, fără aditivi și impurități. Astăzi gelatina este unul dintre cele mai folosite ingrediente alimentare. Aceasta posedă proprietatea unică de a forma geluri termoreversibile.
Cea mai importantă caracteristică a gelatinei este rezistența gelului sau a piftiei standard.
Rezistența gelului de gelatină poate fi măsurată în grame Valent (500… 1300) și în grame Bloom (150-300).
Cu cât este mai înaltă această valoare, cu aât este mai mică doza necesară de gelatină.
Caracteristicile gelatinei |
Rezistența piftiei |
Viscozitate de 10% a soluției apoase (mPa s) |
Valoare Bloom înaltă |
250-275 |
3,5-4,5 |
Valoare Bloom medie |
150-225 |
2,0-3,5 |
Valoare Bloom joasă |
75-125 |
1,2-2,0 |
Gelatinele sunt, de asemenea, de diferite dimensiuni – de la 5 până la 60 mesh.
Compania CEDRUS COM propune clienților săi diferite tipuri de gelatină ale mărcilor comerciale ROUSSELOT și GELITA.
Produs |
Descriere |
Domeniu de aplicare |
ROUSSELOT 225 PS 60 |
Gelatină de porc prelucrată cu acid. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator |
– Produse bătute, marshmallow format și extrudat |
Rousselot 100 LB 8 |
Gelatină din oase de vită, prelucrată cu alcalini. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator |
– jeleuri pe bază de apă, deserturi |
ROUSSELOT 200 LB 8 |
Gelatină din oase de vită, prelucrată cu alcalini. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator. |
– marshmallow extrudat |
ROUSSELOT 200 PS 8 |
Gelatină de porc prelucrată cu acid |
– bomboane de mestecat Gummies |
GELITA PS 230 Bloom |
Gelatină de porc prelucrată cu acid. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. |
– jeleuri pe bază de apă |
Contactați-ne pentru informații suplimentare.