Cele mai răspândite surse de amidon alimentar sunt porumbul, porumbul ceros, grâul, cartoful, tapioca și mazărea – aceste amidonuri modificate sunt folosite pe larg în industria alimentară și cea farmaceutică.
Folosirea amidonurilor conferă produselor textura și consistența necesară, dar și o structură stabilă produsului finit. În ultimul timp destul de folosite în industria alimentară sunt amidonurile modificate.
Amidonurile modificate sunt cele ale căror proprietăți au fost modificate în rezultatul unei prelucrări speciale (fizice, chimice, biochimice sau combinate). În patiserie și panificație majoritatea amidonurilor modificate sunt folosite în aceleași produse în care se folosesc amidonurile native, dar în doze mai mici.
Compania CEDRUS COM propune clienților săi amidonuri produse de companiile ROQUETTE, Franța, și KMC, Danemarca.
Produs |
Descriere |
Aplicare |
CLEARAM СН
|
|
Produse de cofetărie și panificație |
PREGEFLO CH
|
|
Sosuri de roșii, maioneze, ketchup-uri, alimente cu congelare profundă
|
CLEARAM CR |
|
Se folosește în industria lactatelor, la producerea gemurilor, sosurilor |
ColdSwell 3681 |
|
Se folosește la producerea sosurilor, maionezelor, produselor din brânză, brânzicilor glazurate |
EmulsiForm CM1120 |
|
Se folosește la producerea imitațiilor de brânză, în calitate de emulgator la producerea maionezelor |