Sărurile de topire

Sărurile de topire

Fosfații sunt prezenți, în mod natural, într-un număr mare de alimente, de aceea reprezintă ingrediente foarte importante la producerea multor produse alimentare.

Aceștia sunt folosiți în calitate de aditivi funcționali în următoarele ramuri ale industriei alimentare:

  • producerea produselor lactate;
  • producerea brânzeturilor topite;
  • în panificație și produsele de patiserie;
  • producerea mezelurilor;
  • prelucrarea peștelui și fructelor de mare;

Compania CEDRUS COM propune un asortiment bogat de săruri de topire FOSFA, produse la fabricile din Germania și Cehia.

În produsele lactate fosfații sunt adăugați pentru a asigura un termen de păstrare îndelungat și stabilitatea termică a proteinelor.

În brânzeturile topite sărurile de topire se folosesc, de exemplu, pentru a crește nivelul pH-ului și pentru a modifica cremozitatea.

Denumire

Proprietăți

Domeniu de aplicare

Săruri de topire pentru produsele lactate și brânzeturile topite

FDP – 5

 

Complex de săruri (Е452), (Е339), (Е451), (Е450)

Cresc stabilitatea termică a proteinelor din lapte. (рН-ul unei soluții de 1 % – 7,3-7,9). Se folosesc pentru a asigura termenul de păstrare îndelungat al produsului finit.

Lapte condensat

Lapte pasteurizat

SYROFOS T2

Sare alcalină de corectare (E339), modificarea рН-ului (+1,0/+1,5);

fără efect de formare a cremozității.

Lapte pasteurizat

Brânzeturi

СREMOSAL   TMB1

 

Complex de săruri (Е452), (Е331), (Е339) pentru brânza procesată, cu proprietăți înalte de topire

Schimbarea рН-ului (+0,1/+0,2)

Brânză procesată

СREMOSAL   SF1

Complex de săruri (Е452) și (Е450) pentru un spectru larg de brânză procesată și brânza cu consistență moale

Schimbarea рН-ului (+0,0/+0,1)

Brânză procesată și brânză sub formă de pastă

SYROFOS FC-82

Complex de fosfați și citrați

Е 331, E 452, E 340

Pentru brânza topită bloc

SYROFOS 360

 

Complex de săruri (450), (Е452), (Е339)

Schimbarea рН-ului (+0,2/+0,4)

Cu capacitate pronunțată de formare a cremozității

Pentru pasta de brânză

 

SYROFOS 359

 

Complex de săruri (E450), (E452)

рН-ul unei soluții de 1 % – 9,3

Schimbarea рН-ului (+0,1/+0,3)

Pentru pasta de brânză, cu capacitate pronunțată de formare a cremozității

Pentru pasta de brânză

 

SYROFOS F31

 

Complex de săruri (Е452), (Е339)

Schimbarea рН-ului (-0,1/-0,2)

pentru un spectru larg de brânză procesată și brânză cu consistență moale, fără efect de formare a cremozității

рН-ul unei soluții de 1 % – 6,8-7,4

Pentru brânza procesată

SYROFOS C

Sare emulgatoare (E452)

рН-ul unei soluții de 1 % – 3,7 – 4,3

Pentru brânzeturile topite cu stabilitate termică, pentru prăjirea în crustă de pesmet și ca umplutură pentru crenvurști.