Amelioratorii reprezintă amestecuri de ingrediente funcționale, precum emulgatori, fermenți, acidifianți și umpluturi, destinate pentru ameliorarea calității și a termenilor de valabilitate ale produselor de panificație.
Utilizarea amelioratorilor în panificație permite asigurarea unui șir de avantaje tehnologice:
- garantează calitatea stabilă a produselor de panificație din făina cu proprietăți slabe de coacere;
- accelerează procesul de fermentație;
- asigură intensificarea proprietăților de formare a gazelor, respectiv, mărește volumul și ameliorează structura miezului pâinii.
- ameliorează gustul și aroma produselor, conferă crustei pâinii o culoare mai intensă și luciu;
- micșorează dependența rezultatului final de abateri în calitatea făinii, materiei prime adăugătoare și parametrilor procesului tehnologic ;
- creează rezistența produselor la congelare;
- mărește randamentul produselor finite prin creșterea higroscopicității aluatului;
- păstrează prospețimea produselor finite
Luând în considerare materia primă locală, am elaborat un șir de amelioratori pentru pâine fără drojdii, pâine de toast, și cea de secară, pentru foietaj și aluat pentru cozonac, pâine congelată și sistemul de protecție de la boala cartofului și mucegai.
Asortimentul larg de amelioratori de producție proprie oferă clienților noștri următoarele avantaje:
- să aleagă amelioratori în dependență de indicatorii de calitate a făinii, fapt ce permite ameliorarea calității produsului finit;
- să intensifice procesul tehnologic, să introducă tehnologii accelerate ale pregătirii pâinii;
- să formeze anumite proprietăți reologice ale aluatului, să sporească proprietățile aluatului de reținere a gazelor, să confere aluatului proprietăți elastice și vâsco-plastice, să micșoreze aderența articolelor din aluat;
- să amelioreze calitatea produselor de panificație din varii asortimente – aluat de cozonac, produse din foietaj cu sau fără drojdii, precum și produse fabricate din semifabricatele congelate;
- să extindă gama de produse fabricate, potrivit cerințelor în creștere ale clienților ;
- să amelioreze proprietățile biotehnologice ale drojdiei;
- să stabilizeze calitatea pâinii la prelucrarea făinii cu calități nestabile de coacere;
- să încetinească procesul de învechire și să prevină alterarea microbiologică a produselor de panificație.;
Gama de amelioratori de panificație de fabricare proprie:
Grup |
Asortiment |
Denumire |
Amestecuri pentru coacere |
Amestecuri pentru cozonaci și aluat de cozonac |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amelioratori lichizi |
|
|
|
|
|
Amelioratori |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puteți consulta și catalogul nostru, compartimentul de amelioratori de panificație.
Pentru informații adiționale, nu ezitați să ne contactați.