Conservanți

Conservanți

Conservanții alimentari contribuie la păstrarea mai îndelungată a prospețimii produselor alimentare. Acest fapt este obținut prin suprimarea creșterii microorganismelor, întrucât alterarea are loc, în mare parte, din cauza acțiunii toxinelor microbiene.

Consumul de conservanți este reglementat de actele normative din Republica Moldova: Hotărârea Guvernului nr. 229 din 29.03.2013, Regulamentul sanitar cu privire la aditivii alimentari.

Noi propunem un asortiment larg de acizi și conservanți alimentari:

Produs

Avantajele folosirii

Domeniul de aplicare

 

Sorbat de potasiu (Е202) conservant

 

Inhibă în mod eficient drojdiile, ciupercile de mucegai, unele tipuri de bacterii, precum și acțiunea enzimelor. Este solubil în apă, rezistă la tratamentul termic și nu este toxic. În dozele recomandate nu afectează gustul alimentelor conservate. Demonstrează cea mai pronunțată activitate anti-microbiană și anti-fungică la un pH de ~ 4,5.

  • Este folosit în calitate de conservant în toate ramurile industriei alimentare.
  • Cantitatea maximă admisibilă de sorbat de potasiu este între 0,1 și 0,2%.

Nizină (Е234) conservant

Nizina previne apariția și suprimă creșterea unor specii de bacterii patogene rezistente la tratament termic.

Industria produselor lactate, producția de brânzeturi, panificație, producerea berii, produse de cofetărie și industria conservelor

Natamicină (Е235) conservant

Natamicina este un conservant natural, care previne apariția și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare și a ciupercilor. Acesta este folosit în produsele din carne și semifabricatele din carne, precum și la producerea brânzeturilor.

Industria cărnii și producerea brânzeturilor

Acetat de calciu (Е263) conservant

Este folosit în calitate de conservant în panificație. Stopează dezvoltarea bacteriilor dăunătoare Bacillus mesentericus în produsele de panificație. Diminuează gustul acru pronunțat al fructelor și legumelor conservate.

Panificație și industria conservelor

Propionat de calciu (Е282) – conservant

Este folosit în calitate de conservant în panificație, pentru păstrarea mai îndelungată a pâinii și produselor de patiserie, dar și pentru a îmbunătăți calitatea aluatului și a produselor finite.

Produse de panificație, patiserie

Contactați-ne pentru informații suplimentare.