Gelatina

Gelatina

Gelatina, obținută din colagen natural, reprezintă o proteină pură, naturală și ușor asimilabilă, fără aditivi și impurități. Astăzi gelatina este unul dintre cele mai folosite ingrediente alimentare. Aceasta posedă proprietatea unică de a forma geluri termoreversibile. 
Cea mai importantă caracteristică a gelatinei este rezistența gelului sau a piftiei standard. 
Rezistența gelului de gelatină poate fi măsurată în grame Valent (500… 1300) și în grame Bloom (150-300). 
Cu cât este mai înaltă această valoare, cu aât este mai mică doza necesară de gelatină.

Caracteristicile gelatinei

Rezistența piftiei

Viscozitate de 10% a soluției apoase (mPa s)

Valoare Bloom înaltă

250-275

3,5-4,5

Valoare Bloom medie

150-225

2,0-3,5

Valoare Bloom joasă

75-125

1,2-2,0

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelatinele sunt, de asemenea, de diferite dimensiuni – de la 5 până la 60 mesh.

Compania CEDRUS COM propune clienților săi diferite tipuri de gelatină ale mărcilor comerciale ROUSSELOT și GELITA.

Produs

Descriere

Domeniu de aplicare

ROUSSELOT 225 PS 60

Gelatină de porc prelucrată cu acid. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator

– Produse bătute, marshmallow format    și extrudat
– marmeladă de mestecat
– jeleu de fructe

Rousselot 100 LB 8

Gelatină din oase de vită, prelucrată cu alcalini. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator

–  jeleuri pe bază de apă, deserturi
– produse lactate

ROUSSELOT 200 LB 8

Gelatină din oase de vită, prelucrată cu alcalini. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil. În plus, este folosită ca agent de batere, stabilizator, agent de legătură, agent de îngroșare, emulgator.

– marshmallow extrudat

ROUSSELOT 200 PS 8 

Gelatină de porc prelucrată cu acid

– bomboane de mestecat Gummies
– jeleuri pe bază de apă
– produse lactate

GELITA PS 230 Bloom 
50 mesh

Gelatină de porc prelucrată cu acid. Se folosește în calitate de agent de gelifiere și formează un gel termoreversibil.

– jeleuri pe bază de apă
– produse lactate

Contactați-ne pentru informații suplimentare.