Compania CEDRUS COM vă propune antioxidanți de la cel mai mare producător de talie mondială DUPONTTM DANISCO, ai mărcilor comerciale:
- GUARDIAN® Natural Extracts
- GRINDOX® Antioxidants
Principalele avantaje ale utilizării antioxidanților în industria alimentară:
- Perioadă de păstrare îmbunătățită
- Încetinirea proceselor de oxidare
- Prevenirea formării radicalilor liberi
- Împiedicarea procesului de râncezire oxidativă
- Îmbunătățirea proprietăților organoleptice ale produselor
În prezent, de o popularitate tot mai mare printre producătorii de produse alimentare se bucură antioxidanții naturali de origine vegetală, care au înlocuit antioxidanții chimici sintetici.
Noi propunem un asortiment larg de antioxidanți, care posedă următoarele avantaje în procesul de folosire:
Produs |
Descriere |
Domeniul de aplicare |
GUARDIAN® Green Tea Extract |
Extract natural de ceai verde, cu adaos de sare în calitate de agent purtător. Contribuie la încetinirea procesului de oxidare a grăsimilor și uleiurilor, prelungește termenul de valabilitate și îmbunătățește aspectul produselor. Astfel, produsele prezintă gustul, aroma și proprietățile antioxidante, specifice ceaiului verde. |
Spread-uri și margarine, maioneză și sosuri, produse de panificație, gustări și snacks-uri, produse din carne și produse din carne de pasăre, fructe de mare și produse similare. |
GUARDIAN® Rosemary Extract |
Extract natural de rozmarin, Rosmarinus officinalis, cu adaos de propilen glicol și emulgator alimentar în calitate de agent purtător. Astfel, produsele prezintă gustul, aroma și proprietățile antioxidante, specifice pentru rozmarin. |
Uleiuri vegetale și grăsimi animale, uleiuri pentru prăjit, shortening-uri, margarină si spread-uri, maioneză și sosuri, produse de panificație, gustări și snacks-uri, produse din carne și produse din carne de pasăre, fructe de mare, produse granulare din cartofi deshidratați, produse din cereale, produse cosmetice și produse similare. |
GUARDIAN® Tocopherol (E 306) |
Antioxidant foarte eficient, care reprezintă un amestec de tocoferoli naturali și ulei select de soia în calitate de agent purtător. GUARDIAN™ TOCO 70 se dizolvă în grăsimi și uleiuri, însă nu se dizolvă în apă. |
Uleiuri vegetale și grăsimi animale, uleiuri pentru prăjit, shortening-uri, margarină și spread-uri, maioneză și sosuri, produse de panificație, gustări, produse din carne și produse din carne de pasăre, fructe de mare, semifabricate din cartofi, produse din cereale, produse cosmetice și produse similare.
|
GUARDIAN GTE 20S |
Antioxidant. Extract natural de ceai verde. Se adaugă în stare uscată. |
Toate tipurile de mezeluri, produse din carne, carne de pasăre și pește, emulsii grase. |
GUARDIAN RE 09 |
Antioxidant. |
Toate tipurile de mezeluri, produse din carne, carne de pasăre și pește, emulsii grase. |
GRINDOX™ 539 Palmitat de ascorbil (Е304) Tocoferol natural (Е 306) Lecitină (Е322)
|
Contribuie la încetinirea procesului de oxidare a grăsimilor, ceea ce îmbunătățește calitatea produselor. Prelungește termenul de păstrare a grăsimilor și uleiurilor, inclusiv în componența produselor cu adaos de uleiuri și grăsimi. Previne la maxim schimbarea și afectarea gustului, aromei, culorii, texturii și valorii nutritive. |
Uleiuri vegetale și grăsimi animale, uleiuri pentru prăjit, shortening-uri, produse de panificație, gustări, produse din carne și produse din carne de pasăre, fructe de mare, semifabricate din cartofi, produse din cereale, produse cosmetice și produse similare. |
GRINDOX™ 320 Butil hidroxitoluen (Е 321) Butil hidroxianisol (Е 320) Tert-butil hidrochinonă (Е 319) Esteri ai acidului citric (E 472c) Digliceride ale acizilor grași (Е471) Propilen glicol |
Previne procesul de oxidare apărut în rezultatul contactului cu ionii metalici, datorită prezenței în componența antioxidantului a acidului citric în calitate de chelat. În special se recomandă pentru folosirea în uleiurile și grăsimile cu un conținut înalt de urme de ioni metalici liberi. |
Uleiuri vegetale, grăsimi vegetale și animale, produse alimentare (margarină, maioneză, amestecuri de uleiuri, produse de panificație), cosmetice. |
Acid ascorbic – (Е300) antioxidant. Crește durata de păstrare a produselor |
Încetinește oxidarea enzimatică a vinului, berii și băuturilor nealcoolice. Protejează fructele, legumele și produsele derivate de întunecare în timpul congelării, conservării și ambalării, păstrează vitaminele din acestea. Adăugarea de acid ascorbic în produsele din carne permite reducerea cu o treime a cantității folosite de nitriți și nitrați, asigură sărarea stabilă și uniformă, accelerează procesul de conservare. |
Industria conservelor, producerea berii, vinurilor, băuturilor nealcoolice, industria cărnii |
Acid citric (Е 330) – antioxidant, regulator de aciditate, conservant. |
Este folosit ca agent de aromatizare, regulator de aciditate și conservant în industria alimentară, pentru adăugarea în cele mai diverse alimente. Protejează produsele împotriva acțiunii dăunătoare a urmelor de metale grele, este un acid alimentar natural și este folosit pe larg pentru producerea băuturilor, necarbogazoase și carbogazoase, nealcoolice și alcoolice. Acidul citric conferă băuturilor prospețime și reglează aciditatea în acestea. |
Este folosit la producerea băuturilor, în industria conservelor, în produsele de cofetărie, și se adaugă în multe alte produse alimentare. |